Sophyto.si Nega telesa 4 koraki do sijoče kože na obrazu

4 koraki do sijoče kože na obrazu

by sophyto
Sijoča koža na obrazu

Če na kaj, smo ljudje izjemno pozorni na obraze drugih ljudi. Ker nam njihov videz govori marsikaj o osebah, ki stojijo nasproti, si seveda želimo tudi sami izražati o sebi le vse najboljše. Pa tudi pogled v ogledalo je precej prijetnejši, če je koža videti, in tudi je, zdrava.

Ampak kako poskrbeti za kožo na obrazu, da bo ta izžarevala našo notranjo energijo in bomo sijali skozi celoten dan, ne glede na to, kaj nam usoda vrže pod noge? Tokrat smo za vas priskrbeli 4 nasvete za sijočo kožo na obrazu. In ne, ne gre zgolj za kemijo.

1. Umivanje obraza

Pod nego obraza seveda ne štejemo zgolj ene reči, ampak gre za paket lepotnih minut, za katerega si moramo vsak dan vzeti nekaj časa. Vse skupaj se prične z umivanjem obraza. To naj nikoli ne poteka z vročo vodo, ampak mlačno, pri tem pa uporabljajte neagresivna mila za obraz.

Umivanje obraza

Za umivanje obraza uporabite neagresivno milo in mlačno vodo.

Ker koža sama od sebe tvori svoja naravna olja za zaščito in obnovo, je jasno, da pretiravanje z umivanjem lahko vodi v izsušitev in težave. Piling obraza je precej priljubljen in tudi deluje, a ga ne uporabljajte večkrat kot enkrat na teden. V nasprotnem primeru se lahko vaša koža hitro vname.

2. Odstranjevanje ličil

Če preko dneva na obrazu nosite ličila, jih je potrebno zvečer seveda odstraniti. To storite ne najbolj ne invaziven način za vašo kožo in uporabite kakšen blag odstranjevalec. Ličila je seveda pred spanjem potrebno odstraniti!

Gre za to, da ličila ponoči mašijo pore na obrazu in preprečujejo, da bi se koža obnavljala. To lahko vodi v nastanek gub in neprožnost kože, kar pa ni videti preveč privlačno. Torej, v vsakem primeru velja zvečer odstraniti ličila, pri tem pa je dobro uporabiti odstranjevalec, ki ni narejen na alkoholni osnovi.

3. Pravilna prehrana

Znano je, da koža človeka navzven izraža njegovo stanje v telesu. Če vanj preko dneva mečemo hitro hrano in živila, ki niso ravno znana kot najbolj zdrava, se bo to še kako hitro pokazalo na našem obrazu. Za zdravo in sijočo kožo je tako dobro uživati svežo zelenjavo in sadje, s katerim prejmemo tudi veliko prepotrebne vode.

Naslednje dobrote se skrivajo v ribah in oreščkih, ki so bogati z maščobnimi kislinami omega-3 in skrbijo za sijočo kožo na obrazu. Ne pozabite na dovolj vitamina C in vsekakor ne pozabite piti vode. Ta bo pred vsemi ostalimi pijačami, ki so na voljo, poskrbela za zdrav lesk in napetost vaše kože.

4. Uporaba ustrezne kreme

Ni vsaka krema za obraz dobra za vsakogar. Najprej morate ugotoviti, kakšen tip kože imate na obrazu. Sploh ni nujno, da zgolj mastnega ali suhega. Veliko ljudi ima na obrazu več tipov kože in je tako na čelu mastna, po licih pa denimo suha.

Takšna koža vsekakor potrebuje nego z različnimi kremami, ki pa naj bodo naravnega izvora. Torej, obrnite hrbet kemiji, umetnim barvilom in drugim škodljivim snovem, ki obljubljajo marsikaj, v resnici pa vaši koži bolj škodijo kot koristijo.

Drugi trenutno berejo ...