Sophyto.si Nega telesa Adijo, dlačice: trajno lasersko odstranjevanje dlak

Adijo, dlačice: trajno lasersko odstranjevanje dlak

by sophyto
Trajno lasersko odstranjevanje dlak

Ste tudi vi ena izmed tistih žensk, ki zavida vsem svojim prijateljicam, ker si noge zaradi majhne poraščenosti pobrijejo le sem in tja? Tudi sami hrepenite po življenju brez vseh nepotrebnih dlačic? SI želite lepo in gladko kožo, ki je ne kazijo vraščene dlake in različna vnetja? Niste zadovoljni z britjem, puljenjem ali voskanjem? Potem bo morda trajno lasersko odstranjevanje dlak za vas idealna rešitev.

Danes je odstranjevanje dlak z laserjem že nekaj čisto samoumevnega. In kaj pravzaprav je laser? To je zapleteno sestavljen aparat, ki izkorišča moč svetlobe. Laser na dlačico zelo učinkovito usmeri snop svetlobe določene valovne dolžine. Pri tem se sprosti energija, ki se ujame v dlaki. Zaradi tega se dlaka segreje in uničijo se celice, ki dlako tvorijo. Na ta način lahko odstranimo nezaželene dlake na obrazu, nogah, rokah, pod pazduho, na bikini liniji, … skratka, praktično povsod.

Trajno lasersko odstranjevanje dlak in njegove prednosti

Natančnost

Z laserjem lahko natančno ciljamo na določeno temno, grobo dlačico, koža okoli dlake pa ostane nepoškodovana.

Hitrost

Laser deluje pulzirajoče, vsak pulz pa traja le del sekunde, pri čemer se naenkrat obdela več dlačic. Tako lahko z laserjem vsako sekundo obdelamo za kovanec veliko površino kože. Majhna področja, kot je npr. področje nad zgornjo ustnico, so tako obdelana v le nekaj sekundah. Velika področja, kot je npr. zadnji del nog, pa v približno eni uri.

Brez vraščanja dlak

Trajno lasersko odstranjevanje dlak je preprosto najboljši in edini način, pri katerem se uničijo dlačice, prepreči pa se tudi ponovno vraščanje.

Lasersko odstranjevanje dlak

Postopek laserskega odstranjevanja dlak ima številne prednosti.

Primerno je tudi za ljudi z občutljivo kožo, ki po britju ali voskanju postane razdražena.

Trajna rešitev

Večina pacientov se dlak trajno znebi po treh do sedmih obiskih. Dlačice namreč rastejo v več fazah. Z laserjem jih lahko uničimo v začetni fazi, saj so takrat zasidrane v lasnem mešičku. Ker se ob vsakem tretmaju uniči le okrog 30 % dlačic, je treba postopek večkrat ponoviti. Le tako se dlačic popolnoma znebimo.

Prihranek denarja

Dolgoročno boste denar prihranili, saj vam zaradi trajne odstranitve dlačic ne bo več potrebno vedno znova kupovati britvic in pen za britje ali pa obiskovati dragega kozmetičnega salona, kjer dlačice odstranjujejo z voskanjem.

Uspešnost celotnega postopka je odvisna tudi od tipa kože, barve dlačic, gostote dlačic in mesta odstranjevanja dlačic. Primer: energijo laserja privlači pigment v dlaki, zato laser najbolje deluje na debelih in temnih dlakah na svetli koži. Obratno pa je pri svetlih in puhastih dlakah, kjer so rezultati slabši.

Trajno lasersko odstranjevanje dlak je več kot le uničevanje dlačic. To je medicinski postopek, ki zahteva veliko izkušenj in znanja. Ni dovolj le dober aparat, z njim je potrebno znati pravilno ravnati. Preden se torej odpravite na odstranjevanje dlačic, dobro preverite strokovnost osebe, ki bo postopek izvajala.

Za konec pa še nekaj besed. Zaradi vedno večjega števila ljudi, ki se odločajo za laserski poseg, so se zadnja leta znižale tudi cene postopkov. Tako so postopki laserskega odstranjevanja dlačic danes dostopni praktično vsem. Se boste za postopek odločili tudi vi? Želimo vam čudovito kožo brez dlačic!

Drugi trenutno berejo ...