Sophyto.si Hujšanje Je hujšanje s čaji res mogoče?

Je hujšanje s čaji res mogoče?

by sophyto
Hujšanje s čaji

Če se že nekaj sprašujete podobno, vam lahko povemo, da se ljudje hujšanja s čaji lotevajo že precej dolgo. In da ne bi vse skupaj ostalo zgolj v domeni fantazije in zgodbic ljudi, ki bi jih posredovali od ust do ust, so se natančnega testiranja lotili še raziskovalci s področja prehranjevanja in telesne teže.

Ugotovili so, da ima pitje določenih čajev zares pomemben vpliv na zmanjšanje odvečne teže, kot tudi, da na splošno prispevajo precejšen delež k zdravju posameznika, ki jih pije. Seveda pa niso vsi čaji primerni v ta namen. Tokrat se bomo posvetili tistim, ki dejansko pomagajo.

Kje se čaji najbolj izkažejo?

Verjetno prav tam, kjer si najbolj želite. Različne raziskave so pokazale, da redno pitje določenih vrst čaja pripomore k zmanjšanju maščobnih blazinic na zadnjici, trebuhu in okoli bokov. No ja, morda smo se nekoliko napačno izrazili. Čaji bodo pripomogli s preventivo proti nalaganju maščobnih blazinic na teh predelih.

Kljub temu pa boste na ta način lažje izgubili nakopičene maščobne blazinice in vas ne bo strah, da bi se vrnile v enaki obliki. A za odstranitev maščobnih blazinic ne bo dovolj zgolj piti čaje. Potrebno bo veliko kontrole pri prehrani, pa tudi več gibanja in rekreacije, s katero boste uspešno »pokurili« odvečno maščobo.

Kateri čaji so najboljši za hujšanje?

Vsekakor je potrebno na tem mestu omeniti pravi zeleni čaj, ki se ponaša s svojim antioksidativnim učinkom in močno pripomore tako pri čiščenju zamaščenih jeter kot pri vsesplošnem čiščenju toksinov iz telesa. Zeleni čaj ob tem deluje tudi kot zaviralec lakote in telo ščiti pred različnimi vnetji.

Zeleni čaj

Zeleni čaj vsebuje veliko antioksidantov in je znan kot zaviralec lakote.

Ko govorimo o antioksidantih in zaviranju lakote, dodajmo, da se v tej vlogi dobro znajde še borovničev čaj. Na drugi strani vam bo hibiskusov čaj v veliko pomoč pri preprečevanju nalaganja maščobnih oblog, deluje pa tudi kot naravni diuretik.

Omenimo pa še ingverjev čaj, ki je prav tako zelo uspešen zaviralec lakote, a nam koristi tudi na druge načine. V jesenskem in zimskem času je izjemno koristen za naš imunski sistem in nam na ta način zagotavlja večjo odpornost proti gripi in prehladu.

Torej zaradi čaja samega ne hujšamo?

Tako je. Čaji so zgolj dobri in zvesti pomočniki zoper odvečno telesno težo. Še vedno moramo sami postoriti več, kot smo doslej. Potrebno je popraviti svoje dnevne vzorce prehranjevanja in vložiti nekaj več napora v gibanje ali rekreacijo. Določeni čaji pa seveda močno pripomorejo pri tem, da nismo neprestano lačni, z odvajanjem toksinov pa skrbijo tudi za to, da se nove maščobne obloge ne nalagajo več na svoja stara mesta.

Vsemu temu v prid govorijo znanstvena dognanja, ki so plod večletnih raziskav pitja različnih vrst čajev, kot tudi analize pripravkov, iz katerih se čaje kuha. Zelo pomembna je tudi sama priprava čaja, zato se pred njo vsekakor informirajte, kateri način je optimalen za pripravo posamezne vrste čaja, da ta ne izgubi svojih pozitivnih lastnosti.

Vir: https://www.aktivnadieta.si/caj-za-hujsanje

Drugi trenutno berejo ...