Sophyto.si Hujšanje 7 najbolj popularnih diet ta trenutek

7 najbolj popularnih diet ta trenutek

by sophyto
7 najbolj popularnih diet

Zagotovo ste tudi vi kdaj pomislili na to, da bi radi izgubili nekaj odvečnih kilogramov. Vneto ste brskali za najrazličnejšimi dietami, jih natančneje pregledovali, nato pa izbrali tisto, ki vam je bila najbolj po godu. Če ste izbrali pravo zase, ste pri njej vneto vztrajali, izgubili želene kilograme, ki ste jih, vsaj upamo, uspeli tudi obdržati.

Če pa smo vas ujeli pri misli na kako učinkovito dieto v tem trenutku, vam bomo 7 popularnih diet na hitro predstavili kar mi, in sicer v obliki kratkih namigov. Če vas bo katera med njimi zamikala, jo boste lahko kasneje podrobneje raziskali ter se je lotili z veliko vnemo, pri tem pa trmasto in po pameti vztrajali in dosegli izgubo želenih kilogramov.

1. Rastlinska dieta

Pri tej vrsti diete prav vse temelji na rastlinski osnovi, torej na vsem, kar je zrastlo iz zemlje. Poudarek je na uživanju zelenjave. Dieta ne vključuje niti mlečnih izdelkov niti mesa.

2. Brezglutenska dieta

V zadnjem času je izjemno priljubljeno prehranjevanje brez glutena. Pri tem lahko izgubite kar nekaj kilogramov. Na začetku je nekoliko težje, ker je prehrano potrebno kar temeljito spremeniti. Toda, ko se boste navadili na ta način prehranjevanja, se boste odlično počutili, obenem pa boste vedeli, da ste zase in za svoje telo naredili veliko koristnega.

3. Dieta brez mlečnih izdelkov

Če boste malce podrobneje raziskali svet mlečnih izdelkov, boste lahko ugotovili, kaj vse lahko povzročajo vašemu telesu. Lahko se lotite diete brez mlečnih izdelkov.

Mandljevo mleko

Namesto kravjega mleka uporabite mandljevo mleko.

Sprememba nikakor ne bo enostavna. Najti boste morali številne nadomestke za mlečne izdelke. Kaj kmalu pa boste lahko ugotovili, da so lahko prav okusni. Namig: začnite z mandljevim mlekom.

4. Atkinsova dieta

Ste vedeli, da lahko s to dieto v samo treh mesecih izgubite tudi do 18 kilogramov? Vendar pa boste morali iz prehrane izločiti prav vse sladkarije. Bi šlo?

5. Veganska dieta

Ta vrsta diete pomaga do hitre izgube teže in do bolj zdravega počutja. Veganska dieta je do telesa izjemno prijazna, obenem pa tudi do našega planeta.

6. Lososova dieta

Tovrstna dieta vam ne bo pomagala izgubiti samo odvečnih kilogramov, temveč boste z njeno pomočjo dosegli še čisto in sijočo kožo. Lososa v čim večjih količinah dodajajte v svojo prehrano.

7. Mediteranska dieta

Dieta temelji na zdravi in naravni hrani. Iz jedilnika boste morali črtati vso hrano z umetnimi barvili, aromami in konzervansi. Samo tu in tam si boste lahko privoščili kako poslastico.


Če vas je katera od sedmih popularnih diet zamikala, vam priporočamo, da s podrobnejšim raziskovanjem pričnete kar na spletu. Obstaja namreč kar nekaj kakovostnih strani, kjer so diete natančneje opisano. Vsekakor pa brez gibanja ne bo šlo, zato se pripravite tudi na to.

Drugi trenutno berejo ...