Sophyto.si Nega telesa Ali res potrebujem kolagen?

Ali res potrebujem kolagen?

by sophyto
Kolagen za lepo kožo

Ste v pogovoru s prijateljico ali prijateljem že večkrat zaznali besedo »kolagen« in se spraševali, za kaj v resnici gre? Morda pa je bil vaš pogovor bolj ploden in ste nekaj več o tem izvedeli kar tam. Kolagen je zelo pomembna beljakovina, saj predstavlja kar slabo tretjino vseh beljakovin v našem telesu.

In zakaj je o tej beljakovini toliko govora? Zagotovo zato, ker pošteno vpliva na naš videz in počutje. Če ste se kdaj vprašali, kako se pomladiti ali izgledati bolj sveže, je jemanje kolagena vsekakor pravi odgovor. Bolj napeta in zdrava koža, lepši lasje, ki se ne cepijo, zdravi nohti in splošno boljše počutje je zgolj nekaj pomembnih točk, na katere vpliva kolagen.

Kakšen kolagen kupiti?

V medijih je zaslediti precej ponudnikov in različnih proizvajalcev prehranskih dopolnil v tem segmentu, zato se verjetno sprašujete, po katerem seči. Za začetek lahko omenimo, da so izdelki s kolagenom različni, saj v osnovi poznamo rastlinski in živalski kolagen. Naj kot zanimivost dodamo, da se živalskega pridobiva npr. iz živalskih kosti in hrustanca.

Na trgu najdemo tudi ribji kolagen, ki je dejansko »morski kolagen« in je idealen za povečanje kolagena tipa 1 v telesu. Prav tip 1 pa v veliki meri skrbi za stanje in videz naše kože, las, nohtov in tudi kosti. In kakšna je razlika med ribjim ali denimo svinjskim in govejim kolagenom? Do kar 150 % boljša absorpcija v telo!

Izberite najboljše: Kolagen shot

Ko gre za naše zdravje, je jasno le eno. Zase si želimo najboljše. Prav zato ni vseeno, za katerim prehranskim dopolnilom boste posegli, ko se boste enkrat odločili za jemanje kolagena. Glede na pozitivne učinke, ki jih ima ta na telo, v to sploh ne gre dvomiti.

Kolagen shot

Kolagen shot – Gaia Naturelle

Izberite izdelek brez glutena, laktoze, sladkorja in tudi brez maščob. Kolagen shot izpolnjuje vse naštete pogoje in je izjemen izdelek, ki poskrbi za bolj mladosten videz in splošno boljše počutje. To pa v teh časih, ko je povsod okoli nas ogromno stresa, zagotovo močno pomaga.

Kdaj začeti z jemanjem kolagena?

Znano je, da se proizvodnja kolagena v telesu postopoma manjša od 20. leta dalje. In ne le to, da količina kolagena upada, pač pa se to dogaja dokaj intenzivno, in sicer za 1,5 % vsako leto. Toda brez strahu, če štejete več let. Kadarkoli boste pričeli skrbeti za več kolagena v telesu, boste lahko opazili rezultate, ki bodo vidni v ogledalu.

Konec razcepljenih las in nohtov ter opazno bolj mladosten videz kože prepričajo še tako velike dvomljivce!

Drugi trenutno berejo ...