Sophyto.si Zdravo življenje Magnezijev citrat – magnezij v organski obliki

Magnezijev citrat – magnezij v organski obliki

by sophyto
Magnezijev citrat

Za magnezij je značilno, da lahko tvori več različnih oblik oziroma soli. Med najpopularnejše in najdostopnejše oblike zagotovo sodi magnezijev citrat. Kapsula magnezij citrata lahko vsebuje tudi do 200 mg magnezija.

Do pomanjkanja magnezija v telesu v največji meri pripeljeta neprimerna prehrana ter nezdrav življenjski slog. V takšnem trenutku je treba poskrbeti za zadosten vnos magnezija za normalno delovanje telesa. S pomočjo kakovostnih magnezijevih pripravkov lahko v veliki meri prispevate k temu.

Magnezij v molekuli tvori sol s citronsko kislino

Magnezij v molekuli magnezijevega citrata tvori sol s citronsko kislino. Njuno najpogostejše razmerje je 1:1. Razmerje je lahko tudi drugačno; na primer 3:2. Takšna vrsta magnezijevega citrata vsebuje večji delež magnezija.

Magnezijev citrat prispeva k zmanjšanju utrujenosti ter izčrpanosti, k delovanju živčnega sistema in mišic, ohranjanju zdravih kosti ter zob, ravnotežju elektrolitov, normalnemu psihološkemu delovanju ter k sproščanju energije pri presnovi.

Aktiven magnezij Viridian

Aktiven magnezij Viridian – 120 kapsul

Do povečane potrebe po magneziju najpogosteje prihaja pri določenih boleznih, na primer pri sladkorni bolezni, pri športnikih in pri starostnikih. Za omenjene skupine je dobro, da uživajo več živil z veliko vsebnostjo magnezija ter prehranskih dopolnil na osnovi tega minerala.

Magnezijev citrat v prahu Viridian

Ob občutnem pomanjkanju magnezija je najbolje poseči po prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo magnezij v obliki, ki zagotavlja visoko stopnjo absorbcije. Takšno prehransko dopolnilo je tudi magnezijev citrat v prahu Viridian.

Polovico čajne žličke magnezijevega citrata v prahu vmešate v vodo ali sok – enkrat na dan ali po navodilu svojega zdravnika. Magnezij je predvsem pomemben za učinkovito delovanje mišic ter metabolizma, obenem pa odlično prispeva k ohranjanju zdravja kosti in zmanjšuje utrujenost.

Magnezijev citrat Viridian

Magnezijev citrat Viridian – v prahu

Magnezijev citrat vsebuje 100 % aktivne sestavine. Izdelek ne vsebuje pšenice, glutena, soje, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ter umetnih barvil. Prehransko dopolnilo Viridian je nastajalo brez obsevanj in ni bilo testirano na živalih.

Izdelek morate hraniti v hladnem in suhem prostoru, izven dosega otroških rok. Navedenega odmerka ne smete prekoračiti, razen če vam to svetuje vaš osebni zdravnik. Zapomnite si, da je to prehransko dopolnilo, ki torej ni nadomestilo za raznovrstno in uravnoteženo prehrano. Izdelek je uporabljen najmanj do datuma, ki je vtisnjen na embalaži.

Magnezij – iskrica življenja

Magnezij je pogosto označen kot iskrica življenja. Zakaj ga označujemo prav z omenjeno besedno zvezo? Ker je tako zelo pomemben pri številnih procesih ter vplivih na najrazličnejše aspekte s področja zdravja. Magnezij velja za kofaktor v več kot 300 encimskih rekcijah v telesu. Posledično je ključen za številne procese v celicah.

Samo pomanjkanje tega pomembnega minerala je lahko povezano s številnimi boleznimi, tudi z migrenskimi glavoboli, hipertenzijo, Alzheimerjevo boleznijo, osteoporozo, depresijo, kronično utrujenostjo ter z nekaterimi drugimi boleznimi sodobnega časa.

Nakupovanje prehranskih dopolnil

Magnezijev citrat v prahu ali kapsulah kupujte na preverjenih mestih, saj si boste s tem zagotovili dober in varen nakup. Priljubljena spletna trgovina Nutriholis vam ponuja zagotovilo za nakup kakovostnega magnezijevega citrata, tam pa so vam na voljo tudi mnoga druga kakovostna prehranska dopolnila.

Trgovino Nutriholis lahko obiščete na sletu ali v fizičnih prostorih – na Zaloški cesti 167 na Viču v Ljubljani, kjer vam bo prijazno in strokovno usposobljeno osebje še dodatno svetovalo.

Drugi trenutno berejo ...